5 tips om moeitelozer te werken
1-11-2019

Soms heb je het gevoel dat je de grootste moeite moet doen om iets voor elkaar te krijgen. Dat je als het ware een onmogelijke opdracht moet vervullen. Hoe krijg je dat dan toch voor elkaar?

Als je het hebt over stress, gejaagdheid en grote hoeveelheden taken hebben we het meeste last van onszelf. Een baan kan bijvoorbeeld veel werk met zich mee brengen, maar het is aan jou hoe je ermee omgaat.

Verander jij in een stresskip als er veel werk ligt?
Kun jij de stapel werk omzetten in handelbare brokjes?
Lukt het je om het gevoel van β€œVEEL moeten” los te laten?

Ik ga je 5 tips geven om moeitelozer aan de slag te gaan:

Tip 1: Besef je dat de stress vooral ontstaat door jouw gedachten
Op een dag hebben we ruimt 50.000 gedachte. Van de meeste hiervan zijn we ons niet bewust. Als je het druk hebt wordt je opgejaagd door je eigen gedachten. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat een deel van jou de stress creΓ«ert.

Tip 2: Kijk naar jouw gedachten, zijn ze wel waar?
Als je merkt dat je stress krijgt van je gedachten is het goed om ze te observeren. Is het wel waar?Een handig manier hiervoor is de methode van Byron Katie.
Een voorbeeld ter illustratie: Stel dat je het gevoel hebt dat een klus te moeilijk is.
1. Is deze gedachte waar?
πŸ™ Ja, de klus is te moeilijk

2. Kan ik 100% zeker weten dat het waar is?
πŸ™‚ Nee, misschien dat het me wel lukt als ik…

3. Wat gebeurt er als ik deze gedachte geloof?
πŸ˜• Dan voel ik me rot, alsof ik niet goed genoeg ben.

4. Wie zou ik zijn zonder deze gedachte?
😎 Ik krijg meer vertrouwen in mezelf. Ik voel me positiever!

Conclusie… gedachtes zijn vaak niet waar en geven ons soms ook nog een rotgevoel.

Tip 3: Kies het juiste moment om ermee aan de slag te gaan
Als je iets moeilijks hebt dat je af wilt krijgen is het belangrijk om het juiste moment te kiezen om ermee aan de slag te gaan. Wil je bijvoorbeeld een document schrijven? Zorg dan dat je energie hebt (vaak ’s morgens), niet gestoord wordt en dat je inspiratie hebt om te beginnen.

Tip 4: Eis geen perfectie
Perfectie is een dooddoener als het gaat om dingen voor elkaar krijgen. Het kan altijd beter. Maar ja, hoe groot is de kans dat het je over 20 jaar nog iets uitmaakt als de klus niet perfect was, maar goed genoeg? Het geeft ruimte als je het jezelf toestaat om te stoppen als je tevreden bent.

Tip 5: Deel een grote klus op in kleine stukjes
Als je een grote klus te doen hebt kun je er soms zo tegenop zien dat je dan uiteindelijk maar niet aan de slag gaat.
Vaak geeft dat juist meer stress, want dan moet het ineens snel af.
Om toch aan de slag te kunnen gaan is het goed om de klus in stukjes op te delen. Dan zie je de vooruitgang beter Γ©n kun je trots op jezelf zijn omdat je stappen hebt gezet. Merk je dat de klus in totaal te groot is, schroom dan niet om om hulp van anderen te vragen. Om hulp vragen is geen teken van zwakte!

Veel succes met de tips!
Eline

 

 

Facebook Posts

π‘πšπšπ 𝐞𝐧 𝐰𝐒𝐧!
Hoeveel snoepjes zitten er in deze vaas? Als je onder deze post aangeeft hoeveel snoepjes jij denkt dat erin zitten maak je kans om te winnen.

𝘞𝘒𝘡 𝘬𝘢𝘯 𝘫𝘦 𝘸π˜ͺ𝘯𝘯𝘦𝘯?
Een energetische behandeling van 1,5 uur. Ik help vrouwen met stress en burn out klachten. Vaak uit dat zich in een constante vermoeidheid, heel hard werken, vage lichamelijke klachten en een ontevreden gevoel. Ik help mensen om weer in balans te komen zodat ze kunnen genieten, voldoende energie hebben en kunnen ontspannen.

Op 20 december ga ik alle snoepjes tellen en maak ik de winnaar bekend!
... See MoreSee Less

View on Facebook

De kaarten zijn weer omgekeerd. Per kaart zal ik de bijbehorende toelichting geven.

Kaart 1: Wees resoluut
Begin met je opties terug te brengen tot de echt belangrijke. Wat is vandaag belangrijk voor je? Houd het simpel en direct. Ga vervolgens na hoe je je tijd doorbrengt en streep daarna weg wat niet dienstig is voor je doel van dit moment. Doe niet eerst alles wat anderen van je vragen. Weersta een eventueel spervuur van afkeurende opmerkingen en blijf trouw aan jouw prioriteiten. Misschien maakt het je niet populair maar je zult respect verwerven, in ieder geval dat van jezelf.

Kaart 2: Neem de leiding
Je begint intuΓ―tief je weg te vinden. Wordt je bewust in welk stuk van je leven je zoveel zelfvertrouwen hebt, dat je niet langer de behoefte hebt om goedkeuring te vragen. De bedoeling is dat je op dit moment vertrouwen hebt in je eigen creativiteit en dat je dat vertrouwen verder vergroot. Laat je natuurlijke schoonheid, gratie, talenten en wijsheid het van je over nemen. Wacht niet op anderen, neem de leiding.

Kaart 3: Lach naar je demonen
De bedoeling van dit moment is dat je je kritische ego aan banden legt en weer terugkeert naar de liefde van je hogere zelf.
Voel de lagere energetische vibratie die het gevolg is van doemdenken, zwaarmoedigheid en strengheid. Stel jezelf gerust, zo erg is het ook weer niet.
Probeer je heldere kijk weer terug te vinden door je humor de ruimte te geven, door de chaos te omarmen en erop te vertrouwen dat alles weer op zijn pootjes terecht zal komen. En terwijl je lacht, weet je zeker dat dit zal gebeuren. πŸ˜€
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tijd voor een kaartje! Welke kaart trekt jouw aandacht?
Om 17.00 post ik de omgekeerde kaarten...

Fijne dag vandaag!
Eline
... See MoreSee Less

View on Facebook

Soms lijkt het alsof een ander het beter voor elkaar heeft. Maar weet je dat eigenlijk wel zeker?

Veel mensen vertellen alleen de leuke en mooie kanten van hun leven. Daarom vind ik dit een mooie quote.

"𝑰𝒕'𝒔 𝒃𝒆𝒕𝒕𝒆𝒓 𝒕𝒐 π’π’Šπ’—π’† π’šπ’π’–π’“ π’π’˜π’ π’π’Šπ’‡π’† π’Šπ’Žπ’‘π’†π’“π’‡π’†π’„π’•π’π’š 𝒕𝒉𝒂𝒏 𝒕𝒐 π’Šπ’Žπ’Šπ’•π’‚π’•π’† π’”π’π’Žπ’†π’π’π’† 𝒆𝒍𝒔𝒆'𝒔 π’‘π’†π’“π’‡π’†π’„π’•π’π’š".

De afbeelding komt uit het tijdschrift Happinez.
... See MoreSee Less

View on Facebook