Facebook Posts

Tekortschieten
Een gevoel van tekortschieten, af en toe gebeurt het ieder van ons. Vaak is het niet eens rationeel. Je kunt heel veel gedaan hebben en nog steeds het gevoel hebben dat je tekort schiet. 🧐

Het heeft vaak te maken met verwachtingen. Met vinden dat je van alles MOET doen. Met het gevoel dat je verantwoordelijk bent voor A, B, C en nog zoveel meer.

Hoe laat je los? Hoe zorg je dat je weer meer ruimte voor jezelf in gaat nemen?

Het begint bij bewustwording. Bij het jezelf beseffen dat je wel heel veel van jezelf moet.

Daarna kun je kijken wat je anders zou kunnen doen. Wat gebeurt er als jij C niet doet? Of als je het op een ander moment zou doen?

Mensen zijn vaak gewoontedieren. We doen de dingen al jaren op een bepaalde manier. Dat maakt het soms moeilijk om het ineens op een andere wijze te gaan doen.

Maar moeilijk is niet onoverkoombaar! Voor moeilijk moet je soms alleen iets meer je best doen 😉

Dus… kies iets wat dat je zou willen schrappen of op een andere manier zou willen doen!
En kijk eens wat er gebeurt...

Wat gebeurt er als je iets hebt geschrapt/anders hebt gedaan? Voel je je tekortschieten? (zoals ik deze post begon). Of heb je het gevoel dat je trots bent op jezelf? Trots omdat je de keuze hebt gemaakt om jezelf meer ruimte te gunnen. 😊
... See MoreSee Less

View on Facebook

De kaarten zijn weer omgekeerd. Bij iedere kaart zal ik een toelichting geven.

Kaart 1: Leef je ziel, niet een rol
Heb je het gevoel dat het leven je in een hokje heeft gezet? In een rol zoals "moeder", "vader", "de baas" of zelfs "mislukkeling"?
De bedoeling is dat je je bewust wordt van de verantwoordelijkheden waarvan je hebt aangenomen dat het jouw verantwoordelijkheden zijn.
Omarm de dingen die jou energie geven en gooi alle etiketten weg die je verstikken en vermoeien.

Kaart 2: Leef vanuit je 'spirit'
Als je het gevoel hebt dat alles wat je op dit moment doet niet werkt, of dat elke situatie waarin je terecht komt tegen je werkt, wees blij! Geloof het of niet, op zielsniveau ben je bezig om in een belangrijke leersituatie terecht te komen. Het enige dat je belemmert is dat je te veel denkt in plaats van gewoon je ziel te volgen.
De bedoeling is om alle overmatig denken en negatieve gewoontes uit te schakelen. Deze vertroebelen slechts je oordeel en maken je onvrij.

Kaart 3: Heb je "spirit" lief
Voel je je niet begrepen in je relatie met iemand anders? Ben je te hard aan het proberen om iemand anders te begrijpen? Wring je jezelf in bochten om maar liefdevol te zijn, zonder dat je het gevoel hebt dat het wederkerig is? Voel je je leeggezogen en wrokkig?
Welkom in de wereld van relaties, het meest uitdagende gebied en tevens de grootste kans om te groeien.
Kom deze school binnen met een open hart, wetend dat je hogere zelf altijd aanwezig is en jou onvoorwaardelijk lief heeft.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tijd voor een kaartje!
Welke kaart trekt jouw aandacht?
Om 17.00 post ik de omgekeerde kaarten.

Fijne dag vandaag!
Eline
... See MoreSee Less

View on Facebook

Prachtig plaatje! ❤️ ... See MoreSee Less

View on Facebook