Facebook Posts

De kaarten zijn weer omgekeerd! Pet kaart zal ik de bijbehorende toelichting geven.

Kaart 1: Het creatieve Nee
De bedoeling is dat jij de ware autoriteit bent in jouw leven, doordat je duidelijk bent en verantwoordelijk voor het stellen en aangeven van je grenzen.
Kijk maar hoe makkelijk je ze laat varen als je niet duidelijk bent of als je stiekem wilt dat anderen ze voor je bepalen.
Laat in elk geval het idee los dat het altijd aardiger is om ja te zeggen. Er zijn momenten waarop je het meest gediend bent van een creatieve nee, ook al is dat moeilijk om te zeggen en er ook bij te blijven.
Pas op voor mensen die aan de buitenkant met je meegaan maar van binnen terughoudend zijn. Ze schijnen het eerst met je eens te zijn maar later slaan ze terug.
Nee leren zeggen vraagt oefening en je zult meer dan eens struikelen. Om te beginnen: Vraag jezelf hoe nee zeggen je op dit moment helpt om .... en doe het dan!

Kaart 2: Kijk vooruit
Ben je overmatig kritisch over fouten die je in het verleden hebt gemaakt? Denk je dat je het nooit goed genoeg doet, hoe hard je het ook probeert?
De bedoeling van dit moment is dat je deze saboterende stem van het ego afbreekt en dat je ziet dat het de stem van een onecht ik is.
Moeilijk als het is, geniet in elk geval van de school die het leven is en zie uit naar de lessen die je zult leren. Begin met je te realiseren dat, ook als je leven een grote wanorde en chaos is, je uiteindelijk altijd leert, en de wanorde voorbij zal gaan.
Als je vlak voor een doorbraak staat zien de dingen er vaak somber uit. Er is geen perfectie hier, je bent precies waar je moet zijn en jezelf zien als "niet heel" is een beginnersfout. Lach om de fouten die je maakt en zie de humor in alles. Er is nooit iemand die zakt voor de school van het leven.

Kaart 3: Wees rustig dienstbaar
Voel je je verveeld, rusteloos en moe van 'altijd hetzelfde, altijd hetzelfde'? Ga je gebukt onder zoveel dagelijkse plichten dat je niet ziet hoe je nog aandacht kunt besteden aan spirituele zaken? Weet dan dat je een tijd doormaakt van persoonlijke transformatie.
Wees in vrede en wees blij. Aanvaard de eisen en de plichten van het leven met geduld en liefde. Verwelkom de wonderbaarlijke gaven van elke dag.
Om een groot gevoel van vervulling te hebben is het niet noodzakelijk om grote dingen te doen. Het zit hem meer in het met veel liefde doen van alle kleine noodzakelijke en vaak saaie dingen van het leven. Dit is een teken van waarachtige spirituele volwassenheid.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tijd voor een kaartje! Welke kaart trekt jouw aandacht? Om 17.00 post ik de omgekeerde kaarten... ... See MoreSee Less

View on Facebook

"Vandaag was een Moeilijke Dag," zei Pooh.
Er was een pauze.
"Wil je erover praten?" vroeg Knorretje.
"Nee," zei Pooh na een tijdje. "Nee, ik denk niet dat ik dat wil."
"Dat is oké," zei Knorretje, en hij ging naast zijn vriend zitten.

"Wat doe je nu?" vroeg Pooh.
"Niets eigenlijk," zei Knorretje. "Maar ik weet wat Moeilijke Dagen zijn. En ik wil daar meestal ook niet over praten, op zo’n Moeilijke Dag.
"Maar weet je," vervolgde Knorretje, "Moeilijke Dagen zijn zoveel makkelijker wanneer je weet dat er iemand voor je is. En ik zal er altijd zijn voor jou, Pooh."

En Pooh zat daar zomaar wat te zitten, zijn heel Moeilijke Dag door zijn hoofd te malen, terwijl stevige, betrouwbare Knorretje zwijgend naast hem zat, te bengelen met zijn kortje beentjes.... En Pooh bedacht dat zijn beste vriend gelijk had.
---
Met heel veel liefdevolle gedachten voor iedereen die een Moeilijke Dag heeft gehad. Hopelijk is er altijd een Knorretje in de buurt... ❤️
... See MoreSee Less

View on Facebook

De kaarten zijn weer omgekeerd! Per kaart zal ik de bijbehorende toelichting geven. Dit keer kon ik het niet laten om zelf ook tekst toe te voegen 😊

Kaart 1: Zegeningen
Uw recente daad van goedheid is niet onopgemerkt gebleven. Het universum bedankt u voor de vriendelijkheid die u een ander kort geleden heeft betoond.
Elke daad van goedheid helpt de wereld om een beetje helderder te stralen. De daden zijn niet alleen voor anderen een zegen, maar ook voor onszelf, omdat we uiteindelijk allemaal één zijn.
(Prachtig! Er zijn zoveel mooie initiatieven op dit moment. ❤️)

Kaart 2: Feest
Iets waardevols komt tot leven; een droom komt uit. Datgene wat u al zo lang wilt wordt nu werkelijkheid. Dit is een tijd om te feesten, een tijd om de ware aard en uw doel op deze aarde te overdenken. Bedank het universum voor uw hulp en zegeningen.
(Ik vind dit een bijzondere kaart voor vandaag. Een soort seintje: "Er is meer dan het coronavirus waar we ons op richten". Zelfs binnen deze situatie zijn er mooie momenten en kansen 💜)

Kaart 3: Het eindige
Het is mogelijke om een huidige moeilijkheid te overstijgen door uw bewustzijn en focus te verplaatsen. Liefde kan u helpen om boven alle obstakels uit te stijgen. Ze zal u helpen om de zaken vanuit een hoger perspectief te zien en uw problemen zullen er kleiner door lijken.
Focus op de liefde die er is!
(Alles is eindig, ook alle maatregelen en dingen van nu. Voor mij zegt deze kaart dat we ons mogen focussen op liefde en vertrouwen in plaats van angst 💓)
... See MoreSee Less

View on Facebook