Facebook Posts

De kaarten zijn weer omgekeerd! Per kaart zal ik de bijbehorende toelichting geven.

Kaart 1: Het creatieve Nee
De bedoeling is dat jij de ware autoriteit bent in jouw leven, doordat je duidelijk bent en verantwoordelijk voor het stellen en aangeven van je grenzen.
Kijk maar hoe makkelijk je ze laat varen als je niet duidelijk bent of als je stiekem wilt dat anderen ze voor je bepalen.
Laat in elk geval het idee los dat het altijd aardiger is om ja te zeggen. Er zijn momenten waarop je het meest gediend bent van een creatieve nee, ook al is dat moeilijk om te zeggen en er ook bij te blijven.
Pas op voor mensen die aan de buitenkant met je meegaan maar van binnen terughoudend zijn. Ze schijnen het eerst met je eens te zijn maar later slaan ze terug.
Nee leren zeggen vraagt oefening en je zult meer dan eens struikelen. Om te beginnen: Vraag jezelf hoe nee zeggen je op dit moment helpt om .... en doe het dan!

Kaart 2: Spreek je uit
Waar in je leven sta jij zachtjes te koken? Waar ga je mee met wat er om je heen gebeurt maar geef je geen uitdrukking aan je ware gevoelens? Waar is er een verschil tussen de persoon die jij naar buiten laat zien en degene die je echt bent? In wat voor situaties (of met wie) raak je altijd geïrriteerd maar ontken je dit en laat je je boosheid niet zien?
Neem de verantwoordelijkheid voor je emoties en neem wat zij je proberen duidelijk te maken serieus in plaats van ze in te vullen met mentale verklaringen en controle.
Als je ergens bezwaren tegen hebt, laat die dan weten zonder aanvallend te worden of juist in de verdediging te gaan.

Kaart 3: Accepteer wat doodgaat
Welk aspect van je leven loopt op zijn eind? Op welke terreinen heb je je interesse verloren en kun je niet langer het enthousiasme opbrengen om door te gaan?
In plaats van door te gaan met waar geen leven meer in zit, of dat te ontkennen, mag je accepteren dat de cirkel voor dit onderdeel rond is en het heel bewust een natuurlijke dood laten sterven. Loop niet weg van je emoties en ontken of negeer je verdriet of angst niet.
Bedenk dat alles wat voorbijgaat alleen maar in het stadium verkeert van nieuw worden.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tijd voor een kaartje! Welke kaart trekt jouw aandacht?
Om 17.00 post ik de omgekeerde kaarten...

Fijne dag vandaag,
Eline
... See MoreSee Less

View on Facebook

De kaarten zijn weer omgekeerd. Per kaart zal ik de bijbehorende toelichting geven.

Kaart 1: Kind
Je gaat heel zorgzaam met kinderen om en zij reageren spontaan op jouw liefde. Elk kind, ook jouw innerlijk kind, vraagt om liefde, affectie en aandacht. Kijk of je je rooster zodanig kunt plannen dat je meer tijd en energie kunt geven aan jouw innerlijke kind en/of de kinderen die jou nodig hebben.

Kaart 2: Tijd om te gaan
De zon gaat elke dag onder en komt weer op en dat is net zo met de dingen in je leven. Zie de schoonheid in elke zonsondergang in je leven en weet dat de zon morgen ook weer opkomt. Als er iets eindigt is dat alleen maar de start van een nieuw begin!

Kaart 3: Laat je verleden los
De last om je verleden met je mee te dragen heeft je vermoeid gemaakt. De tijd is aangebroken om deze last van je af te werpen.
Je hebt deze kaart ontvangen omdat je gedachten en gevoelens over het verleden je tegenhouden. Je bent een bepaald patroon of een onafgemaakte emotie uit het verleden aan het herhalen. Deze kaart is een teken om vergeving te schenken en verder te gaan, om pijnlijke patronen een halt toe te roepen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tijd voor een kaartje! Welke kaart trekt jouw aandacht?
Om 17.00 post ik de omgekeerde kaarten.
... See MoreSee Less

View on Facebook