Burn out en stress, het zijn onderwerpen die bij vrijwel iedere organisatie hoog op de agenda staan. Want hoe zorg je dat mensen lekker kunnen werken, veel voor elkaar krijgen maar zichzelf niet over de kop werken?

De afgelopen jaren zie je steeds vaker dat mensen uitvallen met burn out klachten. Het daarbij om forse kostenposten. Volgens een artikel in het NRC kost een gemiddelde burn out al gauw € 60.000!

Wil jij weten waar jouw organisatie staat en hoe groot de kans is op medewerkers met een burn out in jouw organisatie? Dan kun je gebruik maken van de gratis burn out preventiescan. 

Hoe gaat de burn out preventiescan in zijn werk?

 1. Na aanmelding maak ik een afspraak om een beeld te krijgen van de vraagstelling. Waar loopt jouw organisatie tegenaan? Dit gesprek kan zowel telefonisch als op kantoor plaatsvinden.
 2. De medewerkers van jouw team/organisatie ontvangen een enquête met een aantal vragen. Een gedeelte van de vragen die ik stel zijn voor iedere organisatie gelijk. Afhankelijk van ons gesprek kan ik ook een aantal organisatiespecifieke vragen stellen.
 3. Als de enquêtes zijn ingevuld maak ik een rapportage met aanbevelingen, ik zal bij je langs komen om de aanbevelingen toe te lichten.
 4. Jij weet waar jouw organisatie/team staat op het gebied van stress en burn out! Je kunt daar nu gerichte maatregelen op gaan nemen.

De voordelen van de burn out preventiescan:

 • De verzamelde informatie is anoniem:
  Ik vraag de medewerkers niet naar afdeling, geslacht en leeftijd. Die keuze heb ik gemaakt om te voorkomen dat de data terug te traceren is naar medewerkers. Hierdoor kunnen medewerkers de scan eerlijk invullen.
 • Inzicht in de stand van zaken m.b.t. burn out, stress en werkdruk
  Door de burn out preventiescan is het mogelijk om inzichtelijk te krijgen hoe de medewerkers over bepaalde onderwerpen denken.
 • Eenvoudiger bijsturen op stress en werkdruk en het voorkomen van burn outs
  Als je eenmaal weet waar je staat is het mogelijk om veranderingen in gang te zetten. Het is zelfs mogelijk om de burn out preventiescan op een later moment te herhalen waardoor inzichtelijk wordt of de ingezette veranderingen het gewenste resultaat hebben bereikt.

De burn out preventiescan is geheel gratis en geeft een beeld van de stand van zaken in de organisatie.