Halfjaartraject “Stress te lijf”

Ben jij een hooggevoelige/hoogsensitieve vrouw die veel stress ervaart? Zoek je naar meer ontspanning, meer werkplezier en meer energie? Maar weet je niet hoe je dat kunt bereiken? Dan ben jij geschikt voor het halfjaartraject “Stress te lijf”!

Het doel van dit traject is om te zorgen dat jij weer in balans komt, genoeg energie hebt, met plezier kunt werken en kunt genieten van het leven.

Hieronder kun je meer lezen over de inhoud van het halfjaartraject. 

Halfjaartraject “Stress te lijf!”
Het traject bestaat uit een coaching en persoonlijke ontwikkeling. Bij dit traject gaan we kijken wat jij nodig hebt om minder stress te gaan ervaren. 

Coaching
Hierbij gaat het om tips en ideeën die je direct in de praktijk kunt gaan brengen. Samen kijken we welke stappen je kunt zetten om minder stress te gaan ervaren en meer werkplezier te krijgen. Gedurende dit traject kun je mij inzetten als jouw sparringpartner!

Persoonlijke ontwikkeling
Op het moment dat je niet lekker in je vel zit en veel stress ervaart komt dat nooit alleen maar door je omgeving. Wie jij bent speelt daar net zozeer een rol in. In dit traject gaan we kijken naar wat jou in de weg zit. Waarom ben jij perfectionistisch? Waarom kun je niet loslaten? Wat maakt dat je steeds over je grenzen gaat?

De opbouw van dit traject:
Maand 1: 2 afspraken waarvan de eerste een intakegesprek is
Maand 2 en 3: 2 afspraken per maand
Maand 4, 5 en 6: 1 afspraak per maand + 1 telefonisch contact per maand
Tussendoor: huiswerkopdrachten

De inhoud van dit traject in vogelvlucht

1e afspraak: Intakegesprek
We gaan kennismaken en bespreken waar je tegenaan loopt.

2e afspraak: Burn out release
Stress zit niet alleen maar in je hoofd. Het zet zich ook vast in je lijf. Met deze lichaamsgerichte behandeling gaan we zorgen dat de energie weer kan stromen.

3e afspraak: Hoe besteed jij je tijd? Waar krijg je energie van?
Er zijn drie soorten activiteiten; activiteiten die je energie geven, activiteiten die energie kosten en activiteiten die geen energie kosten/opleveren.
We gaan kijken naar wat jij doet. Aan welk type activiteiten besteed je de meeste tijd?

4e afspraak: Aan de slag met oude patronen
Inmiddels hebben we inzichtelijk wat je aan wilt passen. Om te zorgen dat dit succesvol gaat lukken is het nodig om te kijken welke patronen ten grondslag liggen aan het oude gedrag. Hierdoor ontstaat ruimte om de dingen anders aan te gaan pakken.

5e afspraak: Ben je té perfectionistisch?
Perfect of goed genoeg? Er is niets mis met je werk goed willen doen. Het moet alleen niet ten koste gaan van jou. Staan jouw controlebehoefte en/of perfectionisme je in de weg? Dan gaan we daarmee aan de slag.

6e afspraak: Evenwicht creëren in je activiteiten
Eerder hebben we gekeken naar wat jou energie geeft en wat jou energie kost. Naar aanleiding daarvan heb je een aantal dingen aangepast. We gaan de balans opmaken van de afgelopen periode. Hoe staat het er nu voor? Wil je nog iets aanpassen?

7e afspraak: Ruimte innemen en voor jezelf kiezen
Durf jij voor jezelf te kiezen? Of is er nog steeds een deel van jou dat maakt dat je jezelf wegcijfert? We gaan kijken wat jij nodig hebt om grenzen te stellen.

8e afspraak: Hoe ga je om met emoties?
De meesten van ons hebben geleerd dat je bepaalde emoties niet mag laten zien. Op sommige momenten is dat absoluut de beste keuze. Stop je echter structureel je emoties weg dan gaan ze je in de weg zitten.

9e afspraak: Afhankelijk van waar we tegenaan lopen & afronding
Iedereen is verschillend. Het thema van deze afspraak vul ik niet in, zo hebben we de ruimte om aan de slag te gaan met wat voor jou het belangrijkste is!

In ieder geval maken we de balans op van wat er het afgelopen half jaar allemaal is gebeurd en hoe jij verder kunt richting de toekomst.

Telefonisch overleg
In de 4e t/m de 6e maand van het traject hebben we eens per maand een telefonisch overleg. Wat we daarbij bespreken is afhankelijk van wat jij op dat moment het belangrijkst vindt.

Tot slot: Het is een traject op maat. Als het nodig is kunnen we altijd van de thematiek afwijken om aan de slag te gaan met iets wat meer de aandacht vraagt.

Kosten halfjaartrajectLogo kolibrie
Het halfjaartraject kost € 2.900 excl. BTW. Veel werkgevers zijn bereid om het traject geheel of gedeeltelijk te vergoeden.

Waarom werkgevers het traject vergoeden:
> Omdat je beter om leert gaan met stress
> Omdat je een burn out kunt voorkomen (een gemiddelde burn out kost € 60.000!)
> Omdat medewerkers die goed in hun vel zitten beter werk leveren!

 

Een keer kennismaken?Neem dan vrijblijvend contact met me op

 

Het privacy reglement kun je lezen door op deze link te klikken: privacy verklaring