Soms voelt het alsof je de weg kwijt bent. Alsof je geen idee hebt wat je met je leven wilt. Doe ik nu iets wat ik tot mijn pensioen wil doen? Wil ik iets anders gaan doen? Maar wat dan?

Voor mij is dit een thema dat een paar jaar geleden begon te spelen. Ik werkte als financieel manager voor een zorgorganisatie en liep daar vast in een burn out. Uiteindelijk merkte ik dat het niet alleen meer een burn out was. Nee, ik was ook het plezier in mijn werk verloren.

Ik ben toen gestopt als financieel manager en ben voor mezelf begonnen. Mensen helpen met stress en burn out klachten, mensen helpen om meer te kunnen loslaten en te genieten van het leven. Dat is wat ik wil doen!

Die keuze bleek eenvoudiger gemaakt dan uitgevoerd. Want al weet ik hoe ik mensen kan helpen, ik wist niet welke stappen je zet als je ondernemer bent. Ik heb zelfs een poosje een business coach gehad om het te leren.

Toch blijft het soms zoeken naar mijn eigen plekje… Er zijn nog zoveel dromen om te verwezenlijken. Ik volg een opleiding systemisch werken, wil op een bepaald moment zelf opleidingen gaan geven en misschien zelfs ooit een boek schrijven.

Stapje voor stapje kom ik dichterbij mijn dromen. Maar waar ik precies uit ga komen… geen idee. Ik heb geen glazen bol 😉

Wat zou jij graag willen? Sta jij jezelf toe om te dromen en buiten de kaders te denken van waar je nu staat? Vaak zitten we vast in een stramien, vaak doen we dingen al zo lang dat we denken dat het niet anders kan. Terwijl er zoveel mogelijk is!

Mocht je het gevoel hebben dat je nog iets anders wilt bereiken… Het begint met zelfvertrouwen en jezelf op waarde schatten. Het begint met het weten dat jij degene bent die de regie van jouw leven voert.

Daarom geef ik je vandaag 5 tips voor meer zelfvertrouwen. 

Tip 1: Focus op jouw positieve kanten
Welke eigenschappen heb jij waar je trots op bent? Maak er een keer een lijstje van en gun het jezelf om trots te zijn op jezelf. Geen aandacht voor de dingen die beter kunnen maar juist aandacht geven aan de bijzondere persoon die je al bent!zelfvertrouwen

Tip 2: Terugkijken naar waar je vandaan komt
Ben je al een poosje bezig om een doel te bereiken? Kijk dan eens terug. Grote kans dat je in de afgelopen jaren veel hebt geleerd en mooie stappen hebt gezet!

Dit proces zet zich voort, zolang jij stappen blijft zetten blijf je groeien en kom je vooruit.

Tip 3: Vergelijk jezelf niet met anderen
Herken je dat? Al die anderen die het helemaal voor elkaar lijken te hebben. Het lijkt wel alsof het ze moeiteloos aan komt waaien. Onzin natuurlijk, ook zij hebben hun onzekerheden en twijfels. Bovendien… hoe weet je zeker dat wat die ander toont niet gewoon een mooie luchtspiegeling is?

Tip 4: Stel jezelf de vraag “Wat zou mij meer vertrouwen geven?”
Vaak weet je zelf prima wat je nodig hebt. Komt er een antwoord als je deze vraag stelt? En is het haalbaar om het zo te doen? Doe het dan ook!

Als je gevoel je zegt dat iets de juiste keuze is dan mag je je intuïtie volgen.

Tip 5: Visualiseer hetgeen wat je wilt
Ga rustig zitten en visualiseer alles wat jij graag wilt. Hiermee verleg je de focus van “wat je niet wilt” naar “wat je wel wilt”. Het maakt dat je meer positiviteit gaat voelen en stappen vooruit kunt zetten.

Ik wens je veel plezier met het uitproberen van de tips! Iedereen kan af en toe wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *