Burn out of overspannen

Wat nu als alles teveel is en je niet weet hoe je het moet oplossen?

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 16% van de mannen en 18,2% van de vrouwen last heeft van burn out klachten. De grootste groep met burn out klachten zijn vrouwen van 25-35 jaar, van deze groep heeft 22,8% last van burn out klachten.

Bron: CBS Werkgerelateerde psychische vermoeidheid 2019

Ook ik heb een burn out gehad. Vroeger was ik altijd bezig. Ik stond altijd aan. Ik wilde niet voelen dat ik helemaal niet lekker in mijn vel zat. Totdat de emmer echt overliep. Ik kon niet meer, ik was op. Ik kreeg allerlei vage klachten (hartkloppingen, slecht slapen, moeite met concentreren en ik was ontzettend emotioneel) en ging met steeds meer tegenzin naar mijn werk.

Eline van der Wal

Ben je vaak moe? Gebruik dan de gratis pdf

Als je vaak vermoeid bent, veel stress ervaart of tegen een burn out aan zit helpt het om je te beseffen waar je je tijd aan besteedt. Als je het pdf-document uitprint kun je het gebruiken om een lijst te maken van de activiteiten die je regelmatig doet en ze onder te verdelen naar:

Activiteiten die energie kosten

Als je een burn out krijgt of overspannen raakt heb je vaak teveel tijd besteed aan dingen die je geen energie geven. 

Activiteiten die energie geven

Doe jij de dingen die jou energie geven? Zelfs als je midden in een burn out zit heb je momenten waarop je meer energie hebt. 

Neutrale
activiteiten

Sommige dingen kosten geen energie maar geven je ook geen energie

Door de activiteiten die je regelmatig doet onder te verdelen in categorieën krijg je meer inzicht in waar jij energie verliest. Daarna kun je kijken wat je kunt doen om je tijd anders in te delen. Succes met het invullen!

Wat ik voor jou kan doen

01.

Een op een coaching

Als je last hebt van veel stress of tegen een burn out aan zit is het vaak moeilijk om stappen vooruit te zetten. Ik kan je helpen met een op een coaching en familieopstellingen.

02.

Het anders aanpakken

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Samen kunnen we kijken waar jouw patronen liggen en stappen zetten naar nieuw gedrag.

03.

Inzicht in het waarom

Als je (bijna) een burn out krijgt zit daar altijd een reden achter. Ik help mensen om in te zien waarom ze vast lopen of niet lekker in hun vel zitten.

04.

Thema's die ik vaak zie

  • perfectionisme
  • niet los kunnen laten
  • niet goed genoeg zijn
  • niet mogen voelen
  • weinig grenzen stellen
  • ontevredenheid

Als je interesse hebt om een traject bij mij te volgen (een combinatie van live-afspraken en tussentijds telefonisch/skype-contact) kun je contact met me opnemen. Dan kunnen we kijken wat jij nodig hebt om uit je burn out te komen of de burn out te voorkomen. 

Werkgevers zijn vaak bereid om financieel bij te dragen aan een traject om uit een burn out te komen of dit te voorkomen. Het is mogelijk om een offerte voor je werkgever bij me op te vragen. Voor werkgevers is het zowel vanuit menselijk als financieel perspectief interessant om een burn out te voorkomen/verkorten, een gemiddelde burn out kost de werkgever € 60.000,-