Plezier maken en genieten van het leven. Het is belangrijk maar soms ook moeilijk. 
Want er zijn zoveel dingen die moeten, dingen die eerst moeten worden gedaan voordat je mag beginnen aan “genieten”. En dan schiet het doen van leuke dingen er nog wel eens bij in.

Herken jij dit? En heb je de behoefte om het anders te gaan doen? Dan is het zeker de moeite waard om hier stappen in te zetten!
Zorgen dat je geniet hoeft niet per se veel tijd te kosten, maar het is wel nodig om er bewust tijd voor vrij te maken.

Gratis aanbod: een opdracht!
Je kunt deze opdracht doen door het “Werkblad genieten” uit te printen of ervoor kiezen om de opdracht op een leeg vel papier te doen.

Werkblad genieten (om uit te printen)

Schrijven

Stap 1
Je mag alles opschrijven
wat jij leuk vindt om te doen. Het maakt niet uit hoe groot of klein het is.
Als je moeite hebt om dingen te bedenken die je leuk vindt kun je ook terugkijken naar het verleden. Waar beleefde jij vroeger plezier aan? Wat deed je graag? Schrijf alles wat in je op komt maar op!

Stap 2
Schrijf bij elke activiteit hoe vaak je dit doet.

Stap 3
Ben je klaar met het maken van je lijst? Dan mag je kijken of je tevreden bent met wat je hebt opgeschreven. Doe je vaak genoeg de dingen waar jij van geniet?
Zo nee, dan kun je op het laatste blad invullen wat je anders wilt gaan doen. Maak het zo concreet mogelijk, bedenk wanneer je het wilt gaan doen en zet het alvast in je agenda. 

Merk je dat er allerlei redenen (en soms excuses) door je hoofd vliegen waardoor het niet lukt om meer dingen te doen waar je van geniet?
Zie dan dat dit gebeurt en dat je jezelf (weer) tegenhoudt.
En…. doe het daarna toch!

Werkblad genieten (om uit te printen)

Hulp nodig?
Als het je niet lukt om andere keuzes te maken en de ruimte te nemen om meer plezier in het leven te krijgen kan het fijn zijn om hier hulp bij te krijgen.

Ik kan je helpen door samen met je te kijken wat jou tegenhoudt. Waarom neem jij niet voldoende ruimte voor jezelf? En wat heb je nodig om dat wel te gaan doen?
Om te kijken wat er speelt maak ik gebruik van systemisch werk/familieopstellingen.
Dit is een manier waarmee je inzichten krijgt in wat er speelt en patronen kunt doorbreken.

Als “niet genieten” een thema is waar je al langere tijd tegenaan loopt adviseer ik je om een afspraak met me te plannen. Vaak kunnen we binnen een afspraak al grote stappen zetten. 🙂
Een afspraak voor een familieopstelling kost € 95,- en duurt 1,5 uur.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen?