Ik heb lang niet geweten dat ik hooggevoelig was. Ik vond het heel gewoon dat ik de emoties van anderen makkelijk kon oppikken en de ondertoon bemerkte in gesprekken. 

Het plaatje van iemand die hoogsensitief was paste me ook niet zo…Foto Eline van der Wal
Ik was geen emotioneel mens, ik verborg mijn emoties. Ik probeerde mezelf zo aan te passen dat ik voldeed aan de eisen van anderen. Ik streefde ernaar om de perfecte werknemer, moeder, partner, vriendin ed. te zijn.

Doordat ik me altijd zo richtte op de buitenwereld ging ik steeds verder over mijn grenzen heen. Ik deed zo mijn best om alle ballen in de lucht te houden dat mijn lichaam ingreep. 

Ik kreeg een burn out, ik had té lang, té hard gewerkt. Ik vond het werk belangrijker dan mezelf en maakte mezelf wijs dat de werkdruk snel weer minder zou worden.

“Als die klus maar af is… dan zal het vast minder druk worden”.

Op een bepaald moment was ik zover over mijn grenzen heen gegaan dat mijn lichaam ingreep. Ik zakte op een dag ineens bijna letterlijk door mijn benen. Ik schrok enorm van wat mijn lijf nu ineens deed. 

“Nu kon ik het niet meer negeren. Ik moest iets doen. Ik wilde niet instorten.”

Ik ging op zoek naar een coach. Ik wilde erachter komen wat ik kon doen om te veranderen. Ik wilde niet meer zo perfectionistisch zijn. Ik wilde leren loslaten. Ik wilde weten waarom ik over mijn grenzen heen ging. Ik wilde dat het niet meer zou voelen als falen. Maar het belangrijkste:

“Ik wilde weer gelukkig zijn en mijn energie terug krijgen!”

Dat is allemaal gelukt. Ik heb geleerd waarom ik mezelf in de weg zat en wat ik kon doen om in mijn kracht te gaan staan. In die periode ben ik gestart met een opleiding tot MEE-therapeut*. Daar heb ik veel plezier van, ik kan anderen ermee helpen maar ook mezelf heeft het inzichten gegeven.

 

“Mijn doel? Vrouwen helpen om meer in balans te komen, voor zichzelf te kiezen en te genieten van het leven!”

 

Warme groet,
Eline van der Wal

Wil je meer weten?Neem dan vrijblijvend contact met me op

 

‘* MEE-therapeut staat voor Multi Energetisch Essentie Therapeut