Over mij

Ik ben Eline van der Wal, ik help mensen om meer te genieten van het leven.

Ik ben lang streng voor mezelf geweest. Ik was een perfectionist die zichzelf zo op de buitenwereld richtte dat ik mezelf helemaal vergat. Steeds probeerde ik mezelf zo aan te passen dat ik voldeed aan de eisen van anderen. Ik streefde ernaar om de perfecte werknemer, moeder, partner, vriendin ed. te zijn. Daardoor was ik totaal niet in verbinding met mezelf, ik had geen idee wat IK nodig had.

Mijn emoties verborg ik, dat zag ik alleen maar als een zwakte. Daardoor dachten de mensen om me heen dat het altijd wel goed ging en dat het geen probleem was om nog meer van me te vragen.

Doordat ik me altijd zo richtte op de buitenwereld ging ik steeds verder over mijn grenzen heen. Ik kreeg een burn out, ik had té lang, té hard gewerkt. Ik vond het werk belangrijker dan mezelf en maakte mezelf wijs dat de werkdruk snel weer minder zou worden.

Vrouw waarvoor het te veel is
Ik dacht altijd: "Als die klus maar af is... dan zal het vast minder druk worden".

Op een bepaald moment was ik zover over mijn grenzen heen gegaan dat mijn lichaam ingreep. Ik zakte op een dag ineens bijna letterlijk door mijn benen. Ik schrok enorm van mijn lijf.

Nu kon ik het niet meer negeren, ik moest iets doen. Ik wilde niet instorten.

Ik ging op zoek naar een coach. Ik wilde erachter komen wat ik kon doen om te veranderen. Ik wilde niet meer zo perfectionistisch zijn. Ik wilde leren loslaten. Ik wilde weten waarom ik over mijn grenzen heen ging. Ik wilde dat het niet meer zou voelen als falen.
Maar het belangrijkste was dat ik me niet gelukkig meer voelde en dat graag weer wilde zijn.

Het werd een reis in mezelf. Het was confronterend om te doen, er kwam veel oud zeer naar boven. Maar door dit aan te gaan kon ik mezelf verder ontwikkelen en weer gelukkig worden.

Een van de dingen die ik ontdekte was dat ik niet alleen maar als financial controller wilde werken. Ik wilde mensen gaan helpen bij hun proces. Om dit te kunnen gaan doen heb ik meerdere opleidingen gevolgd.
zelfvertrouwen
Zo komt er een droom uit... Niet meer alleen werken in de financiën, maar ook de tijd nemen om andere mensen te begeleiden en te ontdekken wat ze nodig hebben om oude rommel los te laten en meer te genieten van het leven.

Opleidingen die ik heb gevolgd

Familieopstellingen / systemisch werk

Bij een familieopstelling maak je een thema of probleem inzichtelijk door een situatie visueel te maken.
In plaats dat je alleen over een thema praat, maak je met voorwerpen of representanten inzichtelijk wat er onder de oppervlakte speelt.
Het is interessant om te zien hoe thema’s of mensen zich tot elkaar verhouden. Vaak is het enigszins chaotisch en is het meteen duidelijk waarom iets niet klopt.
Doordat je in de opstelling kunt zien waar het probleem ligt kun je de stap maken naar een verandering. 

 

Organisatie opstellingen

Soms is het niet helemaal duidelijk wat het probleem is bij een organisatie maar loopt iets gewoon niet.
Door een organisatieopstelling te doen maak je inzichtelijk hoe de opgestelde thema’s/teams/mensen zich ten opzichte van elkaar verhouden en krijg je inzicht in de dynamiek ertussen.
Het maakt je bewust van de thema’s die niet worden uitgesproken maar wel een grote rol spelen in de dagelijkse gang van zaken.

Energetisch therapeut (MEE therapie)

Bij deze opleiding heb ik geleerd om open te staan voor mijn intuïtie en heb ik geleerd om niet alleen vanuit mijn hoofd te leven.
Een energetische behandeling is lichaamsgericht. Dit houdt in dat je aandacht besteedt aan wat een probleem met jouw lichaam doet.
Door gebruik te maken van een aantal tools is het mogelijk om meer energie en zelfvertrouwen te krijgen en lekkerder in je vel te komen zitten.