Onrust

Hoe zorg je voor meer rust in jezelf?

De meeste mensen kennen het (af en toe) wel… een gevoel van onrust.
To do lijsten die door je hoofd heen dwalen. Een gevoel dat je ergens anders zou moeten staan dan waar je nu bent. Vele dwalende gedachten die “problemen” proberen op te lossen maar eigenlijk alleen maar voor meer onrust zorgen.

Hoe zet je dat stil? Hoe zorg je voor meer rust in jezelf?

Wanneer je veel onrust in jezelf ervaart komt dat over het algemeen omdat je ergens anders wilt zijn dan waar je nu bent. Misschien ben je nog steeds bezig met dingen die in het verleden zijn gebeurd of heb je het gevoel dat je inmiddels in een andere toekomst had moeten staan.
Begrijpelijk, maar het verleden kun je niet meer veranderen, dat kun je alleen accepteren. Op wat er in de toekomst gebeurt heb je gelukkig wel invloed, maar de sleutel daarvan ligt in het nu. Ook elk toekomstmoment zal ooit het nu-moment zijn. 

Bij mij uit onrust zich vaak in ontevredenheid, ik raak dan geïrriteerd over mezelf.
Maar ja, ook het bereiken van de doelen die je jezelf stelt kost nu eenmaal tijd.
Dus laten we in de tussentijd kijken of we in het hier en nu wat meer rust kunnen bereiken.

Eline van der Wal

Gratis aanbod bij onrust

Mindfullness en meditatie kunnen je helpen om meer tot rust te komen. Het helpt je om in het nu aanwezig te zijn. Een meditatie die ik zelf fijn vind om te doen is de bergmeditatie.
Wat ik heb geleerd van de bergmeditatie is dat je niet alles op jezelf hoeft te betrekken. Natuurlijk gebeuren er dingen om je heen, maar dat hoeft niet meteen van jou te zijn.

Als je jezelf voorstelt als een berg kun je de emoties van een ander zien als een buitje of onweerswolk die op jouw berg terecht komen. Iets wat gebeurt, naar niet iets wat de hele berg direct verandert. Want de berg is gewoon de berg. Net zoals jij gewoon jij bent. 

Dit is een meditatie die ik regelmatig doe op Youtube, wie weet vind jij het ook een fijne meditatie:

Bergmeditatie op Youtube

 

Hulp nodig?

Onrust is een teken dat er iets in jou is dat om aandacht vraagt. Vaak kom je er door meer naar binnen te kijken achter wat er nu nodig is.
Soms weet je echter niet wat het is dat om aandacht vraagt. Als je het gevoel hebt dat je er niet helemaal de vinger op kunt leggen kun je daar met behulp van een opstelling inzicht in krijgen. Met behulp van een opstelling kun je zien welk thema eronder ligt, als je aan de slag gaat met dit thema verdwijnt de onrust. 

Een opstelling doen om te ontdekken waar jouw onrust betrekking op heeft duurt maximaal 1,5 uur (incl. voor- en nagesprek) en kost € 110,-