Iedereen heeft ze weleens: negatieve gedachten. Maar wat kun je doen als je ze heel vaak hebt? 

Om te beginnen is het belangrijk om te beseffen dat we op een dag maar liefst 40.000 tot 60.000 gedachten hebben. Aangezien we zoveel gedachten op 1 dag hebben kun je wel raden dat er een flink aantal negatieve gedachten tussen zitten. 

Gelukkig kun je zelf iets doen om dit te veranderen. Niet naar nul negatieve gedachten op een dag ;-), maar je kunt de balans tussen positieve, neutrale en negatieve gedachten wel positief beïnvloeden.

Gratis aanbod
Het meest belangrijk bij negatieve gedachten is dat je je hiervan bewust wordt. Dit kun je doen door te observeren waar je aan denkt en door te krijgen welke negatieve gedachten er door jouw hoofd heen spoken. 

Een handige manier die je hierbij kunt gebruiken is de methode van Byron Katie. Zij heeft vier vragen bedacht die je aan jezelf kunt stellen, dit kan je helpen om te bepalen of het wel waar is wat je denkt.

Dit zijn de vier vragen:
1. Is deze gedachte waar?
2. Kan ik 100% zeker weten dat het waar is?
3. Wat gebeurt er als ik deze gedachte geloof?
4. Wie zou ik zijn zonder deze gedachte?

Kijk maar eens wat er gebeurt als je een negatieve gedachte gebruikt om dit te testen. Wat deze methode doet is inzichtelijk maken dat onze gedachtes niet altijd waar zijn en dat hoe we ons voelen wordt bepaald door de gedachtes die we hebben.

Hulp nodig?

Een deel van de mensen die last heeft van veel negatieve gedachten heeft een constante stroom van kritiek in het hoofd. “Dit doe je verkeerd”, “Dat zou je anders moeten doen” en “Je kunt het toch niet” zijn voorbeelden van zinnen die dan constant door je hoofd kunnen dwalen. 

Wat we ons soms niet beseffen is dat het ook zinnen kunnen zijn van iemand anders. Dat is bijvoorbeeld het geval bij mensen die in hun jeugd veel te horen kregen wat ze verkeerd deden.
Door je bewuster te worden van je gedachten (zoals met de methode van Byron Katie) kun je hier stappen in zetten. Maar als dat niet voldoende is kan het helpen om hier hulp bij te zoeken.

Ik kan je helpen in je reis om minder negatieve gedachten te krijgen. Over het algemeen is dit een traject waar meerdere afspraken voor nodig zijn. Mocht je interesse hebben dan kun je me een keer bellen en kunnen we samen bekijken wat voor jou het beste zal werken.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen?

Een afspraak voor een familieopstelling of energetische behandeling kost € 95,- en duurt 1,5 uur.