De mensen die bij mij komen hebben doorgaans last van veel stress, voelen zich vermoeid en hebben het gevoel geleefd te worden.

Hieronder heb ik een aantal situatieschetsen gemaakt, herken jij je hierin?

Je voelt je steeds vaker gestrest
Het werk dat je doet is leuk. Maar je merkt dat je teveel moet, je bent steeds bezig om alles op tijd af te krijgen. Je voelt je opgejaagd omdat er nog zoveel klussen liggen.

Je voelt jezelf tekort schieten
Ondanks dat je keihard je best doet op je werk voelt het niet als genoeg. Er zijn altijd klussen die nog moeten. Eerst had je het gevoel dat als die ene klus af was er meer rust zou komen. Maar elke keer werd je daarbij teleurgesteld en bleek er gewoon nog een stapel werk te liggen. Je wilt het af hebben maar het gaat gewoon niet!

Het lukt niet goed om de stress los te laten
Dan ben je lekker thuis en merk je dat je toch weer zit te denken over het werk. “Ik moet niet vergeten om morgen … te doen”. Eigenlijk ben je thuis maar half aanwezig. Het maakt je moe, je wilt meer genieten in plaats van denken.

Het plezier in het werk is verdwenen
Je durft het haast niet aan jezelf toe te geven maar eigenlijk heb je nu niet meer zoveel plezier in je werk. Het voelt meer als overleven. Je neemt steeds minder tijd voor een gezellig praatje met een collega. Dat is toch alleen maar inefficiënt. Maar je merkt dat er ook een keerzijde zit aan de efficiency die je probeert te bereiken. Waar is de fun die jij altijd had in je werk?

Herken jij je in een of meer van deze situatieschetsen? En wil je ermee aan de slag? Lees dan verder op deze pagina: Mijn aanbod

Wil je meer weten?Neem dan vrijblijvend contact met me op