Lichaamsgerichte
therapie

Wat wil je lichaam je zeggen?

Vrijheid

Veel mensen luisteren vooral naar hun hoofd. En dat terwijl je ook veel van je lichaam kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan het onderbuikgevoel dat de meeste mensen hebben als ze een keuze moeten maken. Of aan lichamelijke klachten die laten zien dat je last hebt van stress.

Als je naar je hoofd, hart en buik luistert kun je meer in balans komen en meer energie krijgen.

De nadruk bij lichaamsgerichte therapie ligt daarom niet op wat jouw hoofd allemaal vindt, maar juist op wat je in je lichaam ervaart. 

Hoe werkt lichaamsgerichte therapie? Een paar voorbeelden:

01.

Voelen

Dit is het meest belangrijke. Wat gebeurt er met jou als je aan een bepaald thema denkt? Als je iets helemaal kunt doorvoelen creëer je ruimte om het te helen.

02.

Innerlijk kind werk

Ieder van ons is klein geweest en die periode heeft ons gevormd. We maken hierbij contact met jouw innerlijke kind. Hoe gaat het met dat deel van jou en wat heeft hij/zij nodig?

03.

Fysieke reis

De fysieke reis is een reis door het lichaam. Waar kom je uit en wat heeft dat deel van je lichaam jou te zeggen?

04.

Energie opruimen

Energie van anderen oppikken, als je er niet op let gebeurt het je zo. Ik gebruik meerdere technieken waardoor je de energie van anderen weer los kunt laten. 

05.

Accupunctuurplekken

In je lijf heb je soms plekken die gevoelig zijn. Vanuit de accupunctuur is het mogelijk om te ontdekken welke thema’s hierbij horen en hier stappen in te zetten (zonder naalden te gebruiken).

06.

Dingen uitspreken

Soms houden we dingen steeds maar voor ons. Dat doen we om mensen niet te kwetsen of omdat we bang zijn voor de reactie van een ander. Bij een visualisatie kun je het toch uitspreken en ontdekken wat voor effect dat op jou heeft. 

Ik heb pas na mijn burn out geleerd dat ik alles mag voelen wat er is. Voor die tijd stopte ik allerlei emoties weg die ik niet wilde of durfde te voelen.